lauantai 3. elokuuta 2019

Omenarahkapiirakka

Hedelmäkorissa oli kaksi rytistynyttä omenaa ja jääkaapissa puolikas tuoreemmasta sekä purkki  vaniljarahkaa. Mitähän näistä saisi? Ehkä hieman erilaisen rahkapiirakan. 


Tein pohjan mustikkapiirakan ohjeen mukaan. Taikinasta tuli melko löysää ja paistoin sitä ensin hieman uunissa. Laitoin pohjan päälle ensin leivinpaperin ja sitten teräsastian, että pohja säilyttäisi muotonsa. Puolikypsän pohjan päälle levitin  ensin rahkan ja sen päälle fariinisokerissa kuumennetut omenanpalat. Kaavin lopuksi kattilasta kaiken sokerin omenoiden päälle.

Tässä piirakassa käytin makeaa vaniljarahkaa, mutta maustamaton rahka tai tuorejuusto voisivat olla hyviä vaihtoehtoja makeiden omenanpalojen kanssa.






Ohje:

pohja: 
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat ainekset ja lisää seokseen. Levitä piirasvuokaan ja paista noin 10-15 min / 200C

rahkatäyte:
1 prk vaniljarahkaa
1 muna

omenat:
2-3 omenaa palasiksi pilkottuna
0,5 dl fariinisokeria
25 g margariinia

Sulata kattilassa margariini ja lisää sokeri. Kaada sekaan omenanpalat ja kuumenna sekoitellen kunnes neste alkaa hieman haihtua ja seos kiinteytyä.

Kaada hieman kypsyneen piirastaikinan päälle ensin rahkaseos ja sen päälle omenat. Kaavi vielä kattilasta kaikki nestemäinen sokeriseos ja valuta omenoiden päälle. Paista 200C/n.20-30 min kunnes piirakka on kauniin ruskea ja rahka on kiinteää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti