sunnuntai 4. elokuuta 2019

Carcassonne

Viime kevään Montpellierin matkalla teimme päivän vierailun Carcassonneen. Kaupunki oli tuttu lautapelistä ja vuosia sitten lukemastani kirjasta Montaillou ranskalainen kylä, jossa Carcassonne ja sen lähiseudut mainittiin useasti.

Montpellierista pääsi junalla suoraan Carcassonnen kaupunkiin. Matka kesti 2½ tuntia ja maksoi noin 20 e. Carcassonnen asemalta kävelimme kaupungin läpi noin 2 km matkan linnoituskaupunkiin, Cité de Carcassonneen, jonka muurit nousivat mahtavina kaupungin laidalla olevalla kukkulalla.  


 
Carcassonnen linnoituskaupunkiin pääsi vapaasti kävelemällä portista sisään. Siellä linnoituksen suuri koko yllätti.   Muurien sisäpuolella oli todellakin pieni kaupunki aukioineen ja katuineen, joiden varsilla oli pikku putiikkeja ja ravintoloita. Sinne mahtui jopa katedraali ja linna.



                      
Ritareille varusteita ja monenlaisia matkamuistoja olisi voinut ostaa putiikeista. Ostin vain ihanaa suklaalevitettä.




Linnoituksen pystyi kiertämään ulko- ja sisämuurin välissä kulkeva tietä pitkin. 

Päivän vierailu oli juuri sopiva. Ehdimme kiertää linnoituksen sisältä ja ulkomuureja pitkin ja istua rauhassa syömään täytetyt patongit. 

Näimme useita koululaisryhmiä kulkemassa ja tekemässä tehtäviä. Paikka on ilmeisesti hyvä kohde historian opetuksessa.



Linnoituksen muurilta näkyvä kirkko näytti tutulta.

 


game

 Carcassonne lautapeli jonka kansikuva on tehty tarkkaan esikuvansa mukaan.



 Le Roy Larudie: Montaillou, ranskalainen kylä 1294-1324


Kirjan lähteenä on käytetty 
piispa Fournien keräämää aineistoa katolisen kirkon kerettiläisenä pitämää kataarilaisuutta kannattavien Montailloun kylän asukkaiden elämästä. Fournier oli varsin innokas ja hän kirjasi talteen yksityiskohtaisia selostuksia kyläläisten arkielämästä ja ihmissuhteista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti