lauantai 21. lokakuuta 2017

Suklaakakku

Suklaakakun pohjana on leivostaikinan perusohje, jota olen käyttänyt monenlaisiin leivonnaisiin. Tässä kakussa puolet taikinasta on maustettu sulatetulla suklaalla. Taikinat on laitettu päällekkäin vuokaan ja pinnalle valutettu sulatettua suklaata. Lopuksi taikinat on sekoitettu niin, että pintaan muodostuu marmorikuvioita.





helppo suklaakakku


OHJE

Leivostaikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
1 3/4  dl sokeria
hyppysellinen suolaa
½ tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
2 munaa

1. vatkaa margariini ja sokeri
2. lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten
3. lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito

4. sulata vesihauteessa 12 palaa taloussuklaata  ja lisää siihen 1-2 rkl kermaa ja halutessasi voit lisätä myös likööriä 
5. jaa taikina kahteen osaan, sekoita toiseen sulatettu suklaa, mutta jätä hieman suklaata astiaan

6. vuoraa vuoka leivinpaperilla 
7. kaada vuokaan ensin vaalea taikina ja levitä melko tasaiseksi
8. kaada päälle suklaataikina ja levitä tasaiseksi
9. kaada loput sulatetusta suklaasta raidoiksi ja pilkuiksi taikinan päälle
10. vedä nuolijalla pohjaa myöden ristikko niin, että taikinat hieman sekoittuvat
11. paista kakku kypsäksi 200 C noin 20-30 min.

Tein kakun 27 x 33 cm uunivuokaan ja siitä tuli aika litteä, korkeus noin 1,5 cm. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti