Tein pohjan mustikkapiirakan ohjeen mukaan. Taikinasta tuli melko löysää ja paistoin sitä ensin hieman uunissa. Laitoin pohjan päälle ensin leivinpaperin ja sitten teräsastian, että pohja säilyttäisi muotonsa. Puolikypsän pohjan päälle levitin ensin rahkan ja sen päälle fariinisokerissa kuumennetut omenanpalat. Kaavin lopuksi kattilasta kaiken sokerin omenoiden päälle.
Tässä piirakassa käytin makeaa vaniljarahkaa, mutta maustamaton rahka tai tuorejuusto voisivat olla hyviä vaihtoehtoja makeiden omenanpalojen kanssa.


Ohje:
pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat ainekset ja lisää seokseen. Levitä piirasvuokaan ja paista noin 10-15 min / 200C
rahkatäyte:
1 prk vaniljarahkaa
1 muna
omenat:
2-3 omenaa palasiksi pilkottuna
0,5 dl fariinisokeria
25 g margariinia
Sulata kattilassa margariini ja lisää sokeri. Kaada sekaan omenanpalat ja kuumenna sekoitellen kunnes neste alkaa hieman haihtua ja seos kiinteytyä.
Kaada hieman kypsyneen piirastaikinan päälle ensin rahkaseos ja sen päälle omenat. Kaavi vielä kattilasta kaikki nestemäinen sokeriseos ja valuta omenoiden päälle. Paista 200C/n.20-30 min kunnes piirakka on kauniin ruskea ja rahka on kiinteää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti